Miksi pelkojen kohtaaminen on hyväksi?

Halusin tänään kirjoitella teille vähän pelkojen kohtaamisen merkityksestä, miksi meillä on pelkoja? ja mikä niiden tarkoitus on? pelon tunne saa aikaan ihmisessä eräänlaisen hälytystilan joka auttaa meitä valmistautumaan kohtamaan vaara tilanteen.  Mutta pelko tila eli eräänlainen hälytystila saattaa kytkeytyä päälle vaikka minkäänlaista konkreettista vaaratilannetta ei olisi lähimaillakaan.  Ja tämä on sen asian ongelmallinen puoli. Itse olen tavannut paljon ihmisiä millä tilanne on se että ihminen ei enää hallitse pelkoja, vaan pelot alkavat hallita häntä. Jolloin nämä pelot alkavat estää häntä tekemästä asioita mitkä koskevat pelkoa, ja alkavat tavallaan rajoittaa hänen elämäänsä.

Mitä enemmän pelkoja meillä on sitä kauempana me olemme todellisesta minästämme, sitä kuka olimme ennen pelkoja. Pelot vievät meitä myös kauemmaksi vapaudesta ja vapaudesta elää sellaista elämää kun todella haluaisimme.  Pelot syövät myös meidän itseluottamusta ja vaikeuttavat meidän käyttäytymistä eri tilanteista. Siksi on hyvä pyrkiä tietoisesti kohtamaan pelkojaan ja selättämään niitä.

Pelkoja kannattaa rohkeasti kohdata, sillä välttely ja kieltäminen eivät ole ratkaisu. Pelkojen kohtaaminen kannatta kuitenkin tehdä pikkuhiljaa omaa kehoa ja mieltä kuunnellen.

Nyt haastan kaikki kohtaamaan jonkun oman pelon jos teiltä sellainen löytyy!!

Ja tässä muutama vinkki millä pelkojen kohtaamisen voi aloittaa

  1. Hyväksy pelkosi
  2. Pohdi pelkosi lähtökohtaa miten ja mistä se on syntynyt
  3. Kuka olit ennen tätä pelkoa
  4. Visualisoi ja kuvittele millaista elämäsi olisi ilman pelkoja
  5. Kohtaa pelkosi=> tee joku pieni tai suuri asia missä kohtaat pelkosi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *