Itsensä hyväksyminen

Tässäpä taas vähän syvällisempiä ajatuksia itsensä hyväksymisestä. Usein puhutaan miten paljon sitä rakastaa läheisiä ihmisiä, puolisoaan, ystäviä, lapsiaan, vanhempiaan. Mutta entäpä rakkaus meitä itseään kohtaan, usein ei edes käsitetä mistä kaikki lähtee. Ensin on opittava rakastamaan itseään ennen kuin voi edes puhua rakkaudesta läheisiä kohtaan tai terveen parisuhteen aloittaminen on vaikeaa ennen kuin hyväksyy itsensä ja oppii rakastamaan itseänsä.

Itse löysin vasta muutamia vuosia sitten hyväksynnän ja rakkauden itseäni  kohtaan. Itselläni oli hirveän vaikea hyväksyä omaa lukihäiriötä. Saatoin soimata itseäni jos tein yhdenkin kirjoitusvirheen, niin että joku huomasin sen.  Kävin aika usein aika rankkoja keskusteluita oman pään sisällä että miten aikuinen ihminen ei voi kirjoittaa sanoja väärin.

Päätin lopettaa itsesäälin ja oppia hyväksymään itseni. Aloitin prosessin missä tietoisesti opettelin hyväksymään itseni ja rakastamaan itseäni.  Ensimmäisenä prosesissa kohtasin pelkoni ja aloin puhua ääneen paljon omasta lukihäiriöstä, ja sain itsevarmuutta olla välittämättä muiden mielipiteistä.  Aloin myös meditoimaan ja tekemään erilaisia itsensä hyväksymis harjoituksia. Tein myös paljon asioita missä olin hyvä ja sain itsevarmuutta.  Pistin kehoni fyysisesti myös hyvään kuntoon ja aloin tuntea itseni todella vahvaksi. Tällä hetkellä ymmärrän että juuri tuo lukihäiriö ja sen tuomat vaikeudet ovat tehneet minusta sen vahvan ihmisen joka tällä hetkellä olen.

Muista rakasta itseäsi ja hyväksyä itsesi !!

Rakkauden täyteistä sunnuntaita kaikille

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *