Miksi meditoin?

Miksi pidän meditaatio hetkiä? aloitin itse meditaation pari vuotta sitten, kokeilemalla ensin erilaisia kehon rentoutus harjoituksia josta sitten syvensin niitä pikkuhiljaa pienin meditaatio hetkiin. Huomasin niin paljon positiivisia vaikutuksia meditaatiolla, mielenrauhoittuminen, parempi stressin hallinta, kyky elää hetkessä ja saada irti enemmän hetkestä.

Meditaatio on eräänlainen tapa putsata mieli kaikesta turhasta ja olla tässä hetkessä ja tuntea syviä tunteita, ja rauhaa. Meditaatio on hyvä tapa rauhoittaa mieltä ja kehoa, Koska sitä voi tehdä missä tahansa ja kuka tahansa voi tehdä sitä.

Meditaatio ei ainostaan lisää hyvänolon tunnetta kehossa vaan se myös uudistaa meidän aivoja, muutoksia on havaittu erilaisissa tutkimuksissa joissa on huomattu että hippokampuksen harmaan aineiden tihentymisenä. Meditaatio näyttäisi tutkimusten mukaan vaikuttavan niillä aivojen alueella jotka vaikuttavat muistiin, stressin hallintaan, kykyyn tuntea empatiaa, sekä itsetietoisuuteen.

Kaiken lisäksi meditaatioon ei tarvi mitään välineita, vain hetki aikaa itsesi kanssa. Joten miksi et kokeilisi!

Tässä vähän ohjeita miten voisit aloittaa meditaation harjoittamisen.

 1. mene sinulle mukavaan rauhalliseen paikkaan ja asetu istumaan tai makamaan, tai muuhun sinulle mukavaan asentoon
 2. Istu hiljaa muutama minuutti ja lisää aikaa pikkuhilja joka päivä
 3. älä mieti miten teet ole vain tässä hetkessä ja koke ja nauti tunteista jotka virtaavat sisälläsi
 4. kinnitä huomi hengitykseesi, hengitä rauhallisia sisään ja ulos hengityksiä
 5. anna kaikkien tunteiden tulla pintaan ja koe ne siinä hetkessä
 6. tutustu itseesi löydät itsestäsi luutavasti paljon uutta, muista myös luoda hetkestä positiivinen ja rakkaudellinen itseäsi kohtaan
 7. tee päivittäin esimeksisi aina samaan aikaan, jotta meditaatiosta tulee sinulle tutu tapa
 8. voit myös aloittaa meditaation esim jollain meditaatio sovelluksella, joita löytyy nykyään monia

Nyt vain rohkeasti kokeilemaan meditaatiota

 

 

 

Lähteet:

https://mielenihmeet.fi/meditaatio-voi-uudistaa-aivosi-8-viikossa/

https://kuntoplus.fi/terveys/meditaatio/meditointi-edistaa-hyvinvointia

Kuinka meditoida: 5 yksinkertaista askelta

https://askelterveyteen.com/7-erilaista-meditaation-muotoa-ja-niiden-hyodyt/

http://natha.fi/fi/content/meditaation-mysteeri

 

Vähähiilihydraattinen pizza

Tässä on super nopea ja helppo pizza resepti, jota kannattaa kokeilla!

Pohja.

3dl mantelijauhoja

1 tl psylliumjauhetta

2 dl raastettua alppijuustoa tai muuta hyvvänlaatuista juustoa

1  kananmuna

1 rlk mantelimaitoa tai kookosmaitoa

 • Sekoita aineet hyvin keskenään ja levitä pelille lusikan avulla
 • Ja esipaista noin 10 min 200 asteessa
 • Jonka jälkeen lisää täytteet

 

Täyte.

 • ruoholla ruokitun naudan jauhelihaa tai luomu naudan jauhelihaa (muistaa paistaa panulla ensin kypsäksi)
 • luomu tomaattimurskaa
 • punasipulia
 • paprikaa
 • kuivattua oreganoa
 • lehtipersilijaa
 • lehtikaalia
 • nokkos jauhetta
 • raastettua alppijuustoa

 

 

-Täytteiden lisäämisen jälkeen paista vielä hetki että juusto sulaa ja muut täytteet kypsyvät

-Ja nauti hyvässä seurassa!

 

Miksi pelkojen kohtaaminen on hyväksi?

Halusin tänään kirjoitella teille vähän pelkojen kohtaamisen merkityksestä, miksi meillä on pelkoja? ja mikä niiden tarkoitus on? pelon tunne saa aikaan ihmisessä eräänlaisen hälytystilan joka auttaa meitä valmistautumaan kohtamaan vaara tilanteen.  Mutta pelko tila eli eräänlainen hälytystila saattaa kytkeytyä päälle vaikka minkäänlaista konkreettista vaaratilannetta ei olisi lähimaillakaan.  Ja tämä on sen asian ongelmallinen puoli. Itse olen tavannut paljon ihmisiä millä tilanne on se että ihminen ei enää hallitse pelkoja, vaan pelot alkavat hallita häntä. Jolloin nämä pelot alkavat estää häntä tekemästä asioita mitkä koskevat pelkoa, ja alkavat tavallaan rajoittaa hänen elämäänsä.

Mitä enemmän pelkoja meillä on sitä kauempana me olemme todellisesta minästämme, sitä kuka olimme ennen pelkoja. Pelot vievät meitä myös kauemmaksi vapaudesta ja vapaudesta elää sellaista elämää kun todella haluaisimme.  Pelot syövät myös meidän itseluottamusta ja vaikeuttavat meidän käyttäytymistä eri tilanteista. Siksi on hyvä pyrkiä tietoisesti kohtamaan pelkojaan ja selättämään niitä.

Pelkoja kannattaa rohkeasti kohdata, sillä välttely ja kieltäminen eivät ole ratkaisu. Pelkojen kohtaaminen kannatta kuitenkin tehdä pikkuhiljaa omaa kehoa ja mieltä kuunnellen.

Nyt haastan kaikki kohtaamaan jonkun oman pelon jos teiltä sellainen löytyy!!

Ja tässä muutama vinkki millä pelkojen kohtaamisen voi aloittaa

 1. Hyväksy pelkosi
 2. Pohdi pelkosi lähtökohtaa miten ja mistä se on syntynyt
 3. Kuka olit ennen tätä pelkoa
 4. Visualisoi ja kuvittele millaista elämäsi olisi ilman pelkoja
 5. Kohtaa pelkosi=> tee joku pieni tai suuri asia missä kohtaat pelkosi

 

 

Miksi luonnonkosmetiikka ?

Itse löysin luonnonkosmetiikan noin muutama vuosi sitten ja ihastuin siihen täysin.  Miksi sitten hurahdin siihen? Luonnonkosmetiikassa ihastuin sen hoitaviin vaikutuksiin, se hoitaa ihoa aivan eri tavalla kuin synteettinen kosmetiikka. Koska luonnonkosmetiikan ainesosat ovat paljon hoitavampia kuin synteettisen kosmetiikan. Synteettinen kosmetiikka sisältää paljon  emulgaattoreita,  väri ja säilöntäaineita, jotka eivät ole hyväksi ihmiskeholle. Sillä ihon pinnalle laitettava kosmetiikan myrkyt kertyvät helposti meidän kehoon ja kuormittavat myös luontoa. Kun taas luonnonkosmetiikan ainesosien luonnollisuuteen ja ekologisuuteen on kiinnitetty erityisesti huomiota.

Itse olen saanut entisen ongelma ihoni aivan mielettömän hyvään kuntoon puhtaalla ruokavaliolla ja vaihtamalla kaiken synteettisen kosmetiikan luonnonkosmetiikkaan. Itsellä oli ennen hyvin kuiva ja epäpuhdas iho mutta, luonnonkosmetiikan hoitavat aineososta ovat saaneet sen hehkumaan.

Listasin tähän asiat miksi kannattaa vaihtaa luonnonkosmetiikkaan

 1. Hoitava vaikutus
 2. Ei myrkkyllisiä kemikaaleja jotka voisivat kertyä kehoon
 3. Ekologisuus, parempi valinta ympäristön kannalta
 4. Hyvinvoiva ja kaunis iho
 5. Saat rahoillesi vastinetta koska maksat laadusta

 

Miksi meillä on vastoinkäymisiä?

Ajattelin vähän avata asiaa miksi meillä on vastoinkäymisiä, ja sitä mikä merkitys niillä on meille ja miten ne kasvattaa meitä ihmisinä. Monesti sitä ajattelee että vastoinkäymiset ja pettymykset tuovat vain negatiivisuutta meidän elämään. Todellisuudessa vastoinkäymisten merkitys on paljon suurempi ja kehittävämpi mitä luulisi. Oikeastaan jokainen vastoinkäyminen kasvattaa meitä ihmisinä ja päästää meitä lähemmäksi meidän todellista minää, sitä kuka todella olet.

Jokainen vastoinkäyminen on todellinen mahdollisuus! sen avulla pääset pintaa syvemmälle ja opit uusia asioita itsestäsi. Itse koen että jokainen kokemani vastoinkäyminen on vienyt minua lähemmäksi omaa itseäni ja selkeyttänyt sitä mitä minä haluan elämältä. Oikeastaan vastoinkäymiset ovat vain hieno asia joilla on syvä tarkoitus meidän elämässä, oppia jotain uutta itsestään ja elämästä. Jokaisen vastoinkäymisen jälkeen olet entistä vahvempi ja osaat arvostaa elämääsi paljon syvemmin.

Usein paljon on siitä kiinni miten suhtaudut vastoinkäymiseen, usein tässäkin auttaa positiivinen ajattelu tapa, joka auttaa samaan voimia ja selviämään. Mitä jos ajattelisimme että vastoinkäymiset ovat vain suuria mahdollisuuksia oppia uutta ja että ne tekevät meistä entistäkin vahvempia. Ja kuinka hienoa särmää vastoinkäymiset tuovat meidän elämään.

 

Itse tehty kookosjugurtti

Maukas itse tehty kookosjugurtti on loistavan kermaista ja maukasta. Tarvitset puhtaan lasipurkin => putsaa lasipurkki kiehuvalla kuumalla vedellä ennen jurgurtin tekoa, ja kuivaa purkki huolellisesti.  Sitten itse reseptiin=>

 • 400 ml Kookosmaitoa
 • 3-4 Maitohappobakteerikapselia

Kaada kookosmaito lasipurkkiin ja avaa maitohappobakteerikapselit. Ja kaada niiden sisältö kookosmaidon sekaan ja sekoita hyvin. Tämän jälkeen sulje lasi astia ja siirä purkki valolta suojaan kappiin huoneenlämpöön tekeytymään. Anna tekeytä jopa 48 tuntia tai pitempään riippuen siitä kuinka hanpanta jugurttia haluat. Hapatus vaiheen jälkeen siirrä se jääkappiin muutaksi tunniksi kylmenemään. Jonka jälkeen voit maustaa sen ja nauttia. Itse maustoin jugurtin vadelmilla ja limellä sekä hunajalla.

Sitten vain herkuttelemaan!

 

Ystävänpäivän manteli-sydänleivät

Ajattelin näin ystävänpäivän kunniaksi jakaa tämmöisen vähähiilihydraattisen ja gluteenittoman leipä reseptin.  Tämän reseptin löysin alunperin antti heikkilän kirjasta mutta tein siitä tämmöisen ystävänpäivä version.

 

Mantelisydämmet

3 dl mantelijauhoja

4 rkl turkkilaista jogurttia tai homogenoimatonta jogurttia (tai kookosmaito sopii  mikäli haluaa maidottoman vaihtoehdon.

4 kananmunaa

2 tl psyllium jauhetta

1 dl seesaminsiemeniä

2 tl hunajaa

 

 

-Sekoita enisin kuivat aineet yhdessä kulhossa ja toisessa kulhossa kananmuna ja jogurtti hyvin keskenään. Ja lisää kuivat aineet kananmunien ja jogurtin sekaan.

-Levitä takina uunipelille lusikan avulla ja muotoile niistä sydämiä.

-Paista noin 200 asteessa 15-17 min

Ja nauti hyvien ystävien seurassa, ja oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille!

 

 

 

 

Lime-kuusenkerkkä siika ja raikas avokado-lehtikaali smoothie

Tässäpä maukas ja ravitseva lounas idea jota kannattaa kokeilla, ei lopu virta kesken päivä.

Mutta sitten siihen reseptiin=>

Lime-kuusenkerkkä siika

 • Pari filettä siikaa
 • Hyvän laatuista meri tai vuori suolaa
 • Pari limeä
 • Tuoretta persiljaa (sisältää paljon hyviä vitamiineja ja kivennäisaineita)
 • Kusenkerkkä jauhetta saa nykyään hyvin varustetuista marketeista (sisältää todella paljon c-vitamiiinia) todellinen superfood

– Laita siikafileet uuni vuokaan ja suolaa ne hyvin ja purista tilkka lime fileiden päällä ja silppua tuoretta persiljaa myös mukaan uuni vuokaan.

 • Paista fileitä uunissa noin. 200 asteessa 15-20 min älä käristä liikaa jotta kalan hyvät rasvahapot eivät häviä
 • Ota kypsät kalat uunista ja ripottele päälle kuusenkerkkäjauhe ja viipaloi lime paloja kalan päälle. Kuusenkerkkä ja lime antavat kalalle mukavaa kirpeyttä.

 

Lehtikaali- avokado smoothie

 • 1 kpl Avokado
 • Lehtikaalia ( lehtikaalissa on runsaasti eri antioksidantteja jotka ovat hyväksi keholle)
 • Punaherukoita (paljon c-vitamiinia) marjat myös tasoittavat hyvin verensokeria
 • Loraus oliiviöljyä tai kookosöljyä (aivo ruokaa, aivot tarvitsevat rasvoja)
 • Spirulina-jauhe
 • Chlorella-jauhe

 

Sitten vain nauttimaan siikaa ja vihersmoothieta,  ja oikein energistä tiistai päivää kaikkille!!

 

Itsensä hyväksyminen

Tässäpä taas vähän syvällisempiä ajatuksia itsensä hyväksymisestä. Usein puhutaan miten paljon sitä rakastaa läheisiä ihmisiä, puolisoaan, ystäviä, lapsiaan, vanhempiaan. Mutta entäpä rakkaus meitä itseään kohtaan, usein ei edes käsitetä mistä kaikki lähtee. Ensin on opittava rakastamaan itseään ennen kuin voi edes puhua rakkaudesta läheisiä kohtaan tai terveen parisuhteen aloittaminen on vaikeaa ennen kuin hyväksyy itsensä ja oppii rakastamaan itseänsä.

Itse löysin vasta muutamia vuosia sitten hyväksynnän ja rakkauden itseäni  kohtaan. Itselläni oli hirveän vaikea hyväksyä omaa lukihäiriötä. Saatoin soimata itseäni jos tein yhdenkin kirjoitusvirheen, niin että joku huomasin sen.  Kävin aika usein aika rankkoja keskusteluita oman pään sisällä että miten aikuinen ihminen ei voi kirjoittaa sanoja väärin.

Päätin lopettaa itsesäälin ja oppia hyväksymään itseni. Aloitin prosessin missä tietoisesti opettelin hyväksymään itseni ja rakastamaan itseäni.  Ensimmäisenä prosesissa kohtasin pelkoni ja aloin puhua ääneen paljon omasta lukihäiriöstä, ja sain itsevarmuutta olla välittämättä muiden mielipiteistä.  Aloin myös meditoimaan ja tekemään erilaisia itsensä hyväksymis harjoituksia. Tein myös paljon asioita missä olin hyvä ja sain itsevarmuutta.  Pistin kehoni fyysisesti myös hyvään kuntoon ja aloin tuntea itseni todella vahvaksi. Tällä hetkellä ymmärrän että juuri tuo lukihäiriö ja sen tuomat vaikeudet ovat tehneet minusta sen vahvan ihmisen joka tällä hetkellä olen.

Muista rakasta itseäsi ja hyväksyä itsesi !!

Rakkauden täyteistä sunnuntaita kaikille

 

 

 

Miten ajatella positiivisemmin?

Terve, ajattelin tässä vähän kirjoittella ajatuksia positiivisesta ajattelusta ja miten sitä voi harjoittella. Parhaimmillaan positiivinen ajattelu on hyvä työkalu minkä voi kaivaa takataskusta. Myönteisen ajattelun voimaa ei pidä aliarvioida sillä monesti itse olen vaikeassa kriisitilanteessaa pystynyt saamaan sillä valon pilkahduksia, ja voimaa selvitä vaikeuksista.

Postitiivinen ajattelu ja myönteinen elämän asenne antaa myös paljon ihmisille ympärilläsi. Hymyily tarttuu, ja saa positiivisen enrgian virtamaan kehossa. Mutta sitten niihin vinkkeihin miten voit aloittaa positiivisemman ajattelun.

 • Hymyile enemmän siitä tulee tapa ja se tarttuu muihin ihmisiin
 • Kirjoita, kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittaiminen, listaa siihen asoita mistä olet kiitollinen elämässä
 • Syö hyvin=> ravintorikasta ja puhdasta ruokaa, sillä ravittu ja terve keho saa aikaan positiivisia ajatuksia
 • Tee asioita mistä nautit
 • Luota intuitioosi koska se ei ole koskaan väärässä
 • Vietä aikaa positiivisten ihmisten kanssa jotka ei vedä sinua alas päin, sillä negatiivisuus tarttuu
 • Rakasta itseäsi, ajattele itsestäsi positiivisemmin ja toista näitä asioita mielessä
 • Meditoi ja tee erillaisia positiivisuus harjoituksia
 • Älä välitä siitä mitä muut ajattelee sinusta, ole sitä mitä haluat olla!